-->

Сладкиш с хляб и нектарини



                               


Тази рецепта ще ви се стори доста нелепа, но уверявам ви заслужава си да я споделя. Наличието на хляб в продуктите е мое хрумване, след като един ден по телефона ми звъннаха приятели, които идвали към нас на гости. Отдавна не се бяхме събирали и ми се искаше да направя нещо с което да ги почерпя, все пак нямаше да ми бъде удобно да седнем на празна маса. Нямах и много време за ходене до магазина, затова реших да направя сладкиш. Имах малко плодове, яйца, захар и много малко брашно. Сладкишът трябваше да е с прилични размери така че да имам поне 6 парчета, а продуктите ми бяха прекалено малко, за да стане гоооляяямм сладкиш J Поогледах се и видях хляба, казах си, какво пък.. ще сложа хляб. Забърках сместа на бързо, сложих го да се пече и се надявах на чудо. Искам да ви кажа че и за мен беше голяма изненада като извадих готовия сладкиш от фурната. Получи се жесток, не мога да ви изразя изумлението си от страхотния резултат. Страхотно мек, пухкав, ароматен и сочен сладкиш, който очарова гостите ми. Това беше преди години, но от тогава съм го приготвяла още няколко пъти с различни плодове и винаги е перфектен. Ще се радвам да опитате и споделите J

Необходими продукти:

·                     какао
·                      4 с.л.
·                     нектарини
·                      4 бр. (или плод по избор)
·                     прясно мляко
·                      120 мл топло
·                     бакпулвер
·                      15 г
·                     ванилия
·                      1 бр.
·                     сол
·                      1 щипка
·                     брашно
·                      150 г
·                     кафе
·                      1 бр. разтворимо
·                     олио
·                      50 мл
·                     захар
·                      150 г
·                     яйца
·                      2 бр.
·                     хляб
·                      6 филии бял

Начин на приготвяне:

Вземете филиите хляб и им махнете корите. Трябва ви само средата, натрошете я и я сложете в купа.

Разбийте яйцата със захарта, добавете олиото и сипете тази смес в купата с хляба.

Разтворете кафето в 50 мл гореща вода и го добавете на тънка струйка, докато разбивате с миксер хлебната смес.

Добавете млякото, ванилия и разбъркайте.
Брашното, какаото, солта и бакпулвера пресейте и добавете към основната смес.

Разбъркайте този път не с миксер, а с дървена шпатула до пълното поемане на сухите съставки. Тестото трябва да е с консистенция на гъста каша, ако вашето е по-воднисто, добавете още малко брашно.

Нарежете нектарините на дребни парчета и ги поръсете с малко брашно, така няма да пуснат много течност и тестото няма да ви се получи клисаво. Може да използвате плодове каквито имате или желаете.

Сложете хартия за печене на дъното на тортена форма с диаметър не повече от 26см и изсипете получената кексова смес. Отгоре наредете парчетата нектарини, без да ги натискате в сместа, целта е при печенето част от тях да се задържат на повърхността на сладкиша.

Печете на 170 градуса до суха клечка около 50 мин.
Извадете готовия сладкиш, махнете от формата и оставете върху решетка да се охлади. Отгоре по желание поръсете с пудра захар.

Да ви е сладко J










Berlangganan update artikel terbaru via email:

0 Response to "Сладкиш с хляб и нектарини"

Отправить комментарий

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel